איך הייתי מסכם?
הלימוד נעשה בבית עם עצמך בעזרת אפליקציה , שאיתה אתה מתקשר עם המורים שלך. אין הרצאות פרונטליות בלייב, או זומים מושתפים, אלא צ'ט משותף שבו ניתן לשאול שאלות אם זה בקשר ללימוד התאורטי או בקשר לטעימת יינות. יש פרויקטים משותפים שהמטרה שלהם לחדד את ההבנה של הנושא ולעבוד בשיתוף פעולה עם סטודנטים אחרים מכל העולם. יש גם משימות פרטניות, עיוניות הקשורות לנושאים שעליהם לומדים לפי הסילבוס השבועי , או רשמי טעימה שעליך להגיש. יש גם באפליקציה שאלון אינטראקטיבי, שבו ניתן לענות על שאלות ולקבל משוב.
אני באופן אישי לא עשיתי את מרבית המטלות האישיות/משותפות. שילוב של נון קונפורמיזם, חוסר בזמן ועצלנות, לא בטוח מה האחוזים של כל חלק. יש כאלה מקבוצת הלימוד שלנו שעשו הכל ויש כאלה שעשו רק חלקים. המשימות מחולקות יפה, והן קשורות באופן ישיר להתקדמות הלימודים השבועית. השילוב של הכל אכן תורם להבנת החומר בצורה טובה.
יש מורה מיוחד לכל נושא ובכל יחידה. אחד הוא ללימודים העיוניים והשניה מדריך לטעימות יין.הם זמינים גם בצ'אט הראשי וגם בהודעות פרטיות דרך האפליקציה. הרמה שלהם משתנה. יש כאלה שהם סופר זמינים ונחמדים. יש כאלה שקצת פחות. חלקם יודעים ממש איך להעביר את החומר במדייה הזו וחלקם פחות.. כולם בעלי דיפלומה, חלקם תלמידי MW ואפילו MW.
את היינות לטעימות אתה קונה בעצמך לפי רשימה המסופקת לך על ידי בה"ס. לא את כל היינות אפשר להשיג בארץ , לפעמים צריך לעשות שמיניות באוויר, להפעיל חברים ומשפחה שנוסעים לחו"ל או להביא אותם עצמאית. לפעמים אפשר לקנות יינות דומים ולאו דווקא את אלו המופיעים ברשימה, תוך כדי אישור של המורה, והבנה כי הם עם פרמטרים דומים עבור הטעימה/לימוד.
לפי הסטטיסטיקות המתפרסמות, אחוזי המעבר של שתי היחידות הראשונות נעים בין 65-75% וכך בערך גם שתי היחידות הבאות. כל זה תלוי כמובן בתלמידים עצמם, במבחן עצמו, אם הוא קל יחסית או יותר קשה.
בD3 זו אופרה אחרת לגמרי. דווקא הטעימה העיוורת נראית על פניה קשה, יש אחוזי מעבר של עד ל75%. אבל בחלק העיוני האחוזים יכולים לנוע סביב 50%. לדעתי יש מתאם די ברור של שפת האם שלך. לא בדקתי את זה סטטיסטית, ולא בטוח שיש מדד שכזה. אלמנט הזמן כאן הוא משמעותי מאוד ומשפיע יותר על
אנשים שהאנגלית היא לא שפת האם שלהם . בית הספר נותן זמן קצוב, שהוא די קצר בכל קנה מידה, לא כל שכן לאנשים שהאנגלית היא לא שפת האם שלהם, כאלה שלא מורגלים בכתיבה מרובה ביד, באותיות לועזיות. כישראלים עלינו לצפות להספק נמוך ב 15-20% ביחס לאנשים דוברי אנגלית מהבית. באחת הסדנאות, יצא לנו לדסקס את הנושא עם עמיתים לקורס, אנגלים מרחבי המדינה שלומדים און ליין, התפלאו אלו איך אנחנו מצליחים לעמוד בזמנים הללו, וטענו כי הם עצמם בקושי מצליחים.
ישנה גם אפשרות לעשות את D4 ואת D5 ביחד באותו היום. זה תלוי בקורס שאתה בוחר. חבר אחד שעשה זאת התחרט על כך ואף נכשל באחד המבחנים, וחבר אחר שנכשל במבעבעים כאשר עשה אותם בנפרד, הגיע ועשה את שני המבחנים יחדיו ועבר את שניהם, אך בדיעבד אמר שעדיף לעשות אותם לחוד ושזו הייתה משימה קשה.
מתאם נוסף הוא תלמידים הלומדים בכיתה לעומת אנשים כמו שלומדים און ליין. אין ספק שלימודים במסגרת כיתתית תורמים הרבה יותר להבנת החומר ואין תחליף לקשר בלתי אמצעי עם המורים בכיתה, חוויתי את זה בשתי הסדנאות שהיינו בהם, אחרי שיעור אחד של מורה מנוסה ליינות מבעבעים למדתי הרבה יותר מחודשיים של צ'אטים אינטרנטיים עם המדריכים של הקורס. עדיף לטעמי ללמוד בכיתה אם ישנה אפשרות שכזו. כאן בארצנו זה עוד לא המצב . פתיחת הקורס בתל אביב מותנית גם באחוזי מעבר של שלב 3. הבנתי שאחוזי המעבר בשיפור מתמיד כך שיש סיכוי שילמדו דיפלומה בארץ בקרוב. ישנה אופציה נוספת ללומדים מרחוק והיא לעשות 'בלוקים'. לומדים חלק באינטרנט, ונוסעים מדי פעם לשבוע שלם של לימודים וטעימות, בהם מרכזים לך הרבה חומר. לא מכיר אף אחד שלמד כך, ולכן אין לי ידיעה אם זו שיטה מוצלחת או לא.
זו הייתה חוויה מעצימה. המפגש עם עולם היין, עם עמיתים ללימודים מרחבי העולם. האפשרות לשבת ללמוד ולהעמיק בעולם היין זו הזדמנות בלתי חוזרת.
אז נפגש בהרפתקאה הבאה?
Comments